Zachrissons Füchse Berlin tog sig vidare i EHF-cupen

Mattias Zachrisson. Foto: Mathilda Ahlberg / Bildbyrån

Igår möttes Füchse Berlin och RK Nexe i den andra kvartsfinalen i EHF-cupen. I det första mötet vann Nexe med åtta mål så Füchse Berlin hade stor press på sig i denna match. Zachrissons Füchse Berlin skrällde och vann matchen med nio mål!

ANNONS

Füchse Berlin hade inte en enkel uppgift framför sig i gårdagens match. I det första mötet vann nämligen Nexe med åtta mål och det satte press på Füchse Berlin.

Berlin hade en riktigt stark inledning i matchen och redan efter fem minuter ledde de med 4-0. Nexes första mål kom först efter sex minuter och då via ett straffkast. I slutet av den första halvleken började Berlin att dra ifrån rejält. Halvleken slutade 14-9.

I början den andra halvleken var det ombytta roller. Nexe startade starkt och sex minuter in var ställningen 14-12. Berlin fick det tufft och gjorde inte ett enda mål förrän åtta minuter in i halvleken. Nexe lyckades dock inte att rycka ifrån utan låg fortfarande under.

Berlin kom igång igen och drog ifrån. Nexe fick det riktigt tufft och lyckades inte göra mål. Berlin tog ett järngrepp om matchen och släppte aldrig ifrån sig ledningen. Berlin lyckades att vinna matchen med nio mål och detta betyder att de nu är klara för Final Four som avgörs i Magdeburg 19–20 maj.

Magdeburg är redan klart för Final Four. Ikväll avgörs det vilka två andra lag som tar sig vidare till Final Four.

De återstående kvartsfinalerna:

Göppingen – Chambery
Göppingen vann det första mötet med tre mål.

Granollers – Saint Raphael
Saint Raphael vann det första mötet med 14 mål.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here