Stian Tönnesen: ”Får inte träff på dem”

Stian Tönnesen. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån.

HK Malmö hade bäddat dåligt för avancemang i EHF-cupen. Resan till Rumänien ledde mest till en ”vad var det vi sa”-känsla där motståndaren Constanta gick ut i ledning och ökade trycket inför de trogna fansen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Vi kämpar och sliter men får inte träff på dem, sade Stian Tönnesen efteråt.

Tönnesens Malmö saknade Dan Beutler som stannade hemma med sjukdom. Alla tillgängliga målvaktsalternativ och försvarsvarianter på plats i Constanta slutade med 17 mål insläppta per halvlek.

– De rycker i mitten av första halvlek. Vi visste att det skulle bli tufft, sedan har vi två domare från Kosovo som inte håller måttet, sade Tönnesen.

Kritiken till trots hade Malmö sig själv att skylla, dubbelmötet gled i allt väsentligt ur lagets händer med 22–23 i Baltiska Hallen förra helgen.

– Vi leder med fem där, tappar inte utan säsongens sämsta insats. Om vi hållit undan hade vi kunnat spela mer fritt här, fortsatte tränaren.

Hur summerar du Europa-äventyret?
– En helt godkänd bortamatch och en jättefin första halvlek idag. Men bottennappet då ger oss inte chansen. Jag hade 50/50 på förhand men det sjönk ju, vi fick en bra läropeng.

Anton Blickhammar blev främsta målskytt och hittade nät fem gånger. Hampus Olssons inhopp efter paus höjde sig också över mängden i Malmös sorti.

EHF-cupen, kvalomgång 3 (2:2)
HC Dobrogea Sud Constanta–HK Malmö 34–28 (17–12)
Constanta vidare med 57–50 sammanlagt.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here