Utsåld hall – nu blir det storbildsskärm utomhus

Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

Det väntas en härlig publikfest i Craiova till helgen när hemmalaget SCM spelar semifinal i EHF-cupen mot turkiska Kastamonu.

ANNONS

På lördag väntar en handbollsfest i rumänska Craiova. Då spelas den avgörande semifinalen mellan SCM Craiova och Kastamonu i EHF-cupen på damsidan. Craiova har 23-22 med sig från matchen i Turkiet förra helgen och med sig, det har de även hemmapubliken.

Ziarul de Sport rapporterar nämligen om att de 4000 biljetterna som såldes till matchen tog slut på en förmiddag. Lapp på luckan. För de ytterligare minst 3000 Craiova-fans som förväntas se matchen kommer nu kommunen hjälpa till och sätta upp storbildsskärmar utanför den klassiska arenan Sala Polivalenta.

Klubben har publicerat en film på Facebook som visar köerna under tisdagsmorgonen.

SCM Craiova har imponerat genom hela turneringen där de tog sig in via kvalseger mot ungerska DVSC-TVP och sedan besegrat både Brest Bretagne, Randers, Kuban Krasnodar, HC Lada och så nu då Kastamonu. Cristina Florianu och Valentina Ardean Elisei är lagets bästa målskyttar i EHF-cupen den här säsongen.

I den andra semifinalen möts Viborg HK och Vipers Kristiansand i ett nordiskt derby. Där vann Viborg hemma med 34-31 och har övertaget inför returen i Norge på lördag.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here