Två grupptvåor möts i final i EHF-cupen

Katrine Lunde. Foto: Fredrik Varfjell, Bildbyrån

Årets upplaga av EHF-cupen på damsidan vittnar om bredd och kvalitet även under det allra högsta skiktet i handbollseuropa.

ANNONS

I helgen avgjordes semifinalerna i EHF-cupen på damsidan. Två spännande matcher som gav en norsk-rumänsk final, två debutanter och grupptvåor i final.

Vipers Kristiansand lyckades nämligen vända det knepiga underläget (31-34) mot danska rivalen Viborg HK. Trots fyra fina mål av Carin Strömberg i Viborg blev det 29-23 till Vipers som avancerar till final. Tyvärr missade Hanna Daglund matchen då hon återigen fått ett skott i huvudet och det är osäkert hur länge 24-åringen blir borta.

Lite speciellt blev det på förhand då det israeliska domarparet som skulle ha dömt matchen inte hann fram till Kristiansand på grund av försenade flyg. Istället fick det norska domarparet Kjersti Arntsen och Guro Röen hoppa in som ersättare. Vi noterar också en utsåld Aquarama Kristiansand med 2012 åskådare på plats som skapade en magisk stämning.

Ännu mer magiskt var det i Sala Polivalenta Craiova. Hela 4 215 åskådare tryckte på från läktarplats när SCM Craiova spelade 18-18 mot Kastamonu Belediyesi GSK från Turkiet. Ett drama som inte avgjordes förrän i slutskedet av matchen då Craiova hade 23-22 från första mötet.

Rumänskorna gick alltså vidare via 41-40 i det här täta mötet. Första finalen i Europacuperna för Craiova som bildades 2006 och som är ett av få lag i Rumänien som kan utmana CSM Bukarest.

Intressant att både Vipers och Craiova slutade tvåa i sina respektive grupper i gruppspelet. Vipers bakom HC Lada och Craiova bakom Brest Bretagne. Så jämnt är det alltså även på den här nivån i Europa där damhandbollen växer på bredden.

Även finalen spelas i dubbelmöte med matcher 5-6 maj och 12-13 maj.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here