Skuru segervisst inför EC-premiär

Mats Kardell, Skuru IK. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Efter två säsonger utanför det internationella spelet är Skuru IK tillbaka på Europascenen. Den första omgången i kvalet till EHF-cupen far Nackalaget västerut, till Valur på Island.

Slavia Prag var sammanlagt ett mål bättre när Skuru senast matchade utanför riksgränsen. Nu gäller det ånyo att försöka ta sig förbi första hindret, ett dubbelmöte borta för att ta hem cuphandbollen.

– Vi är på Island för att vinna och därmed kunna bjuda alla barn och ungdomar i Skuru och hela Stockholmsdistriktet på europeisk topphandboll i Eriksdalshallen senare i höst, säger Mats Kardell till klubbens hemsida.

Motståndet är bekant. Framförallt för nyförvärvet på nio meter, Eva Björk Davidsdottir med en bakgrund i Reykjavikklubben Grotta.

– Valur är en fin förening med stor segertradition. Senaste säsongen vann de alla pokaler de kunde. Står vi starka i försvaret och håller högt tempo i spelet så har vi goda möjligheter att gå vinnande ur de två matcherna, säger hon till hemsidan inför återbesöket.

Matcherna i Reykjavik spelas fredag och söndag med start 21.30 svensk tid. Webbsändning ska ske via Valurs Youtubekanal.

Länk: EHF-cupen: Skurur IK Handbolti drar i västerled