Sävehof förlorade klart mot Herning – nollade i Europaspelet

Elin Hallagård när hon en gång i tiden spelade för Sävehof. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Det blev ingen vinst för Sävehof i säsongens sista Europamatch. Danska Herning-Ikast blev för starka och Partillelaget förlorade hemma med 23-33 (12-17). Tilda Olsson blev Sävehofs mesta målskytt med sex mål.

12 matcher och 12 förluster blev Sävehofs facit i Europa i år. Men det har inte varit några dussingäng som laget har mött. I Champions League-gruppen mötte göteborgarna ryska Rostov-Don, danska Köpenhamn och franska Brest. I EHF blev det danska Herning-Ikast, ungerska Siofok och tyska Metzingen.

Under kvällens match mot Herning-Ikast hade Sävehof på förhand en rimlig chans att plocka poäng mot danskorna, men bortalaget skulle visa sig vara svårmutade.

Herning tog initiativet redan i första halvleken och med en pausledning med 17-12 såg det tungt ut för det svartgula hemmalaget. Andra halvlek blev sen inte bättre för Sävehof som förlorade sin tolfte raka Europamatch med 23-33.

Elin Hallagård sammanfattade Sävehofs utländska säsongsäventyr för Göteborgs-Posten.

– Vi har försökt vad vi har kunnat men vi har helt enkelt varit för dåliga för motståndet, konstaterar Elin Hallagård till GP.

Tycker du ni har utvecklat någonting under Europa-spelet den här vintern? frågar Joel Tivemo på GP.

– Det är svårt att säga efter i dag. Med den här matchen i åtanke känns det inte som vi har utvecklats speciellt mycket. Det finns säkert grejer vi har blivit bättre på. Förlora, kanske. Vi har väl härdat oss, svarar Hallagård.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here