Mässing taggad inför EHF-cupen

Mikaela Mässing. Foto: Martin Trobäck, www.kantbilder.se

Under lördagen spelar det regerande svenska mästarlaget H65 Höör första matchen i EHF-cupens gruppspel. För motståndet står tjeckiska mästarna Banik Most och H65:s Mikaela Mässing är taggad inför utmaningen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Hemmamatcherna blir viktiga. Alla poäng räknas. Det är inte som i tidigare cuper då vi kunde går vidare på fler gjorda bortamål, säger ”La Bomba” till Skånska Dagbladet.

H65 Höör har imponerat stort under säsongen i SHE och har vunnit tolv av tolv matcher. Man har egentligen inte varit nära att förlora sedan premiären mot LUGI i september. Så formen är uppenbarligen god i H65. Men nu väntar ett annat typ av motstånd.

– De har ett växande försvar där de börjar i 6-0 och växer ut i ett man-man-försvar. Och de spelar extremt aggressivt. Vi ska ha en sista videogenomgång nu på fredag.

Utöver Banik Most kommer H65 att ställas mot rumänska HC Zalau och så den norska storklubben Larvik, med Cassandra Tollbring i laget.

– Vi vet att alla matcherna kommer att bli tuffa. Larvik blir väl den svåraste uppgiften. Sedan är det alltid tufft att spela bortamatcher i en miljö som man kanske inte är van vid.

H65 kommer som bekant att få spela sina hemmamatcher i Eslövshallen och inte hemma i Höör.

– Jag tycker bara det är roligt att spela i en större arena, även om det inte är lika familjärt som hemma i Höör. Vi känner ju till hallen i Eslöv också, det är ju inte så att vi aldrig har varit där och spelat. Det ska bli roligt. Jag hoppas att det blir bra uppslutning. Det går en supporterbuss från Höör och så hade det varit kul om några som bor i Eslöv kommer och tittar på matchen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here