Köpenhamn och Silkeborg-Voel avstår Europaspel

Olivia Mellegård. Foto: Christoffer Borg Mattisson / @borgmattisson

Det ekonomiska läget går inte ihop med önskan att matcha internationellt. Därför blir det inget spel i Europa för svensklaget Köpenhamn eller Silkeborg-Voel, skriver klubbarna i ett gemensamt pressmeddelande.

Den osäkra framtiden i coronavirusets framfart ska ligga bakom beslutet.

Köpenhamn som slutade fyra i ligaspelet avstår helt enkelt från sin plats i European Handball League (tidigare EHF-cupen). Silkeborg-Voel kunde i kraft av sin femteplats ha sökt om wild card till samma turnering vilket inte heller kommer att ske.

– EHF har tagit över flera av de kommersiella rättigheterna till turneringen, vi styr bara över väldigt få platser för exponering som skapar intäkter.

– Samtidigt har det kommit krav om led-skärmar bakom mål, blått golv i gruppspelet och produktioner för livestreamning med tre kameror. Det hänger inte alls ihop ekonomiskt, speciellt inte under dessa covid-19-tider, säger Köpenhamn HB:s ägare Kim Mikkelsen i pressutskicket.

Både Köpenhamn och Silkeborg-Voel aviserar fullt fokus på den danska ligan och pokalturneringen på hemmaplan under 2020/21.