EXTRA: H65 Höör tvingas bort – hallen håller inte

Anna Bardis, H65. Foto: Martin Trobäck, www.kantbilder.se

De regerande svenska mästarna H65 Höör kvalificerade sig i helgen till EHF-cupens gruppspel. Nu tvingas de dock från hemorten då hallen inte klarar de arenakrav som EHF ställer på klubben.

ANNONS

H65 Höör ska i vinter ta emot flera storlag i EHF-cupens gruppspel. Vilka det blir får vi reda på efter torsdagens lottning men redan nu står det klart att det inte blir några matcher i Höör. Sporthallen håller nämligen inte måttet på flera punkter och klubben tvingas nu se sig om efter alternativ.

– H65 Höör har nu kommit till den punkt där vår egen sporthall inte räcker till. Publikt sett är vi redan på gränsen, i senaste SHE-matchen var det slutsålt redan på morgonen och det fanns de som inte kunde se matchen på plats. Och i takt med att föreningen växer och framgångarna blir fler tror vi inte att intresset för H65 minskar framöver, säger klubbordförande Jan Hansson i ett pressmeddelande.

Det närmaste alternativet är Eslöv men ingenting är ännu klart vad gäller spelort. H65 har också full förståelse för att kommunen själv, med sina drygt 8 000 invånare, kan bära kostnaderna för en ny arena. Jan Hansson igen:

– Vi kommer inom kort att vända oss till H65-nätverket med en Europakampanj för att göra det bästa av situationen. Det är nämligen uppenbart att om H65 ska klara av detta och fortsätta att sätta Höör på Europakartan så måste hela byn, både kommun, näringsidkare och privatpersoner, hjälpa till.

Lottningen till EHF-cupens gruppspel sker på torsdag i Wien. Den direktsänds på YouTube och mer om det läser ni här:

LÄNK: H65 Höör andraseedade i EHF-cupen

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here