Endast oavgjort för H65 – fördel Metzingen inför returen

Marie Wall, Höörs HK H 65. Arkivbild. Foto: Martin Trobäck, www.kantbilder.se

Igår spelades den första kvalmatchen av två till EHF-cupen mellan H65 Höör och tyska topplaget Metzingen. Matchen slutade 24–24 och därmed är det fördel Metzingen inför returen i Tyskland om mindre än en vecka.

– Gör vi den här prestationen i Tyskland så räcker det inte. Det skulle vara om de underskattar oss, men det är vi för bra för, sa H65:s tränare Ola Månsson till klubbens hemsida.

Det var en svängig historia där H65 i den andra halvleken låg under med fyra bollar ett tag, men man hade också ledningen med tre en stund.

– Jag är varken nöjd eller missnöjd. De hade 19-21 och sedan vände vi på det i slutminuterna, sa Marie Wall.

– Vi sumpade alldeles för mycket första 30 och borde haft ett bättre resultat med oss. Samtidigt ska man komma ihåg att Metzingen var storfavoriter på förhand. Visst, de har två av sina bästa spelare skadade, men jag tror att de underskattade oss rätt rejält och det kommer att se annorlunda ut i returen. Det blir tufft, men jag tror att vi har hyfsad chans.

Ola Månsson var inte lika positiv som sin duktiga vänstersexa inför returen.

– Det är ungefär lika stor chans att gå vidare nu som innan matchen, det vill säga 15-20 procent. Det kommer att vara ett helt annat tryck och ingen återvändo för dem. De är säkert nöjda med ett kraftigt övertag som de har nu med sin hemmaplansfördel.

Matchen mellan Metzingen och H65 Höör spelas på lördag 19.30 och kommer att sändas via Metzingens facebooksida.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here