EHF Cupen: H65 Höör slog ut franska topplaget!

Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

H65 Höör gjorde en storstilad insats och vann mot Nantes med 30 – 27 vilket innebär att de avancerar till nästa omgång av EHF Cupen.

Wow vad härligt! En tung cupframgång i Europa där svensk handboll visar att det inte bara är IK Sävehof som levererar utan att det finns fler lag som håller kvalitet. En bra värdemätare helt enkelt!

H65 Höör förlorade förra helgen i Frankrike med 26-27 men det var ett hyfsat utgångsläge inför hemmamatchen. De hade visat att de kunde störa Nantes och på den inslagna vägen tryckte man på idag.

476 åskådare fick se ett H65 Höör som hade initiativet i halvtid med 17-15 på resultattavlan. Ett resultat som skulle räcka till avancemang.

Det blev en dramatisk andra halvlek men när slutsignalen gick så var det 30-27 till hemmalaget och totalt 56-54. Det innebär avancemang till åttondelsfinal i EHF Cupen.

Målskyttar
H65 Höör
Jasmina Djapanovic 7, Cassandra Tollbring 6, Marie Wall 5Anna Olsson 5, Mikaela Mässing 4, Julia Andrejic 1, Caroline Friberg 1, Malin Andersson 1

Nantes
Marie Prudhomme 5, Jovana Stoiljkovic 5, Esther Schop 3, Ivana Lovric 3, Wendy Lawson 3, Julie Godel 2, Solene de la Breteche 2, Escribano Sanchez-Mateos 2, Priscilla Marchal 1, Pauline Coatanea 1

Andra lag som är klara för avancemang är:

Siofok (Ungern)
HC Leipzig (Tyskland)
Astrakanochka (Ryssland)
TuS Metzingen (Tyskland)
Silkeborg-Voel (Danmark)
Dinamo Sinara (Ryssland)
ASC Corona 2010 Brasov (Rumänien)
Tertnes Bergen (Norge)

Och dessa borde gå vidare, spelar till exempel imorgon:

Randers HK (Danmark)
Muratpasa (Turkiet)
Michalovce (Slovakien)
HC Odensen (Danmark)
Nimes (Frankrike)
HCM Roman (Rumänien
Dunaujvarosi (Ungern)