Landslagsmeriterade Joey Strömberg klar för Boden

Jonas "Joey" Strömberg. Foto: Bodens BK Handboll

Förra säsongen kom Boden sist i Allsvenskan och får således bygga om och börja om i Division 1 Norra. Förra veckan skrev Handbollskanalen om tränarförvärvet Pettersson, nu har norrbottningarna värvat igen då landslagsmeriterade Jonas “Joey” Strömberg är klar för klubben.

Bakgrund

18-åriga Joey Strömberg har de senaste åren spelat för Nackalaget Skuru IK. Han inledde i klubbens juniorlag för att sedan ta steget upp till seniorerna för spel i division 1. Efter två års spel med Skurus A-lag har nu Joey Strömberg valt att ta steget vidare uppåt. I landet, och om Boden får bestämma även lagmässigt. Han ska parallellt med handbollsspelet även studera på Luleå Tekniska Universitet.

Spelaren

Spelaren då? 18-åringen mäter 191 centimeter och 92 kilo. En vänsterhänt högernia som Boden beskriver på sin hemsida som en tvåvägsspelare med bra spelsinne och starkt skytte som har höga ambitioner.

Representerat rött, blått och vitt

Trots att Strömberg precis nått myndighetsålder så har han hunnit spela landskamper. Men inte för det svenska landslaget, utan för det amerikanska. Han bär bindeln i det amerikanska juniorlandslaget och har därtill fått debutera i A-landslaget. Målet med landslaget är OS 2028, som spelas på hemmaplan för amerikansk räkning. Ett mästerskap USA automatiskt är kvalificerade till som värdland.

Källa: Bodens BK Handboll