Axel Svansson klar för HK Ankaret

Axel Svansson. Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND, Bildbyrån

HK Ankarets säsong fick ett abrupt slut, som för många andra lag. Skillnaden är att laget från Bjärred inte fick chansen att kvala sig upp. Men nu kommer ett glädjebesked inför nästa säsong.

Förra säsongen placerade sig HK Ankaret, som är en av Skånes största handbollsföreningar, på en tredje plats i division 1 södra. En stark säsong som skulle avslutats med ett kvalspel till Allsvenskan. Men Svenska Handbollsförbundet beslutade att inga kval skulle spelas, således fick de lag som skulle kvala i de svenska divisionerna stanna kvar i sin serie. Utan chans att kvala sig upp.

Men nu är det nya tag för laget. Sedan tidigare har Elias Lund och Rasmus Carnehult kritat på för skåningarna. Nu presenterar klubben ett i sammanhangen riktigt meriterat nyförvärv. Axel Svansson.

Axel Svansson kommer från spel i AIK där han bland annat hunnit med spel i både Allsvenskan och Handbollsligan. Ett tungt nyförvärv för division 1-laget som berättar om förloppet på sin Instagram.

”Vi har haft kontakt med Axel sedan i början på sommarn och är mycket nöjda med att Axel vill fortsätta sin karriär hos oss. Axel är född 97 och spelar på högersex. Vi är övertygade om att Axel kommer bidra med rutin och mycket kunskap från sina tidigare erfarenheter av elitverksamhet.”, skriver klubben i ett inlägg.