Alfta GIF avancerar till division 1

Foto: Alfta GIF

Två omgångar återstår av damernas division 2 Ösv Norra. Säsongens största segerjubel har dock redan hörts i Hälsingland. I helgen stökade obesegrade Alfta GIF undan det sista motståndet på vägen till ett historiskt avancemang.

Med siffrorna som underlag var det bara en tidsfråga. Alfta vann 17 av sina första 18 matcher, snittar dryga 30 mål offensivt och släppte in färre än 20 i eget nät.

Å andra sidan har arbetet pågått länge för att infria de välsmakande ambitionerna, klubben spelar division 1-handboll för första gången till hösten.

– Vissa i laget har slagits för det här i åtta till tio år och snubblat på målsnöret. Det är starka känslor hos många av våra spelare efter en sån
här dag, sade tränaren Magnus Dehlin efter 32–17 mot Åkersberga som slutligen bekräftade framgången.

Spelare mellan 17 och 42 år firade seriesegern och fick stående ovationer från 230 åkskådare på plats i Sporthallen. Antalet stolta Alftaborna var ännu fler den gångna helgen.

– Det är en jättestor dag för föreningen, tjejerna och hela orten egentligen”, fortsatte Dehlin.

Segersång från Alfta GIF:

18 raka matcher utan förlust – och klara för divison 1!

Som om inte 18 raka matcher utan förlust i division 2 (!) skulle vara en jättestor och imponerande bedrift i sig, damlaget har i och med dagens match mot Åkersberga även skrivit föreningshistoria genom att vinna division 2 ösv norra, och kliver därmed upp till division 1 för första gången någonsin nästa säsong!När alla känslorna kommer på en och samma gång, då kan man prova på något nytt …#alftagifhandboll

Publicerat av Alfta GIF Handboll Lördag 2 mars 2019