Tidigare IFK-spelare byter från Tyskland till Danmark

Tim Sörensen, då i Kristianstad - nu i Mors Thy Håndbold. Foto: AVDO BILKANOVIC, Bildbyrån.

Det handlar om den förre IFK Kristianstadspelaren Tim Sörensen. Dansken spelade i IFK under två säsonger innan han gick till Frisch Auf Göppingen efter säsongen 17/18. Nu är han klar för en återkomst till Danmark och Mors-Thy.

Den snabbe, explosive högersexan har hunnit bli 28 år gammal och kommer från äventyr utomlands med bland annat Champions League-spel med IFK Kristianstad och två år med Frisch auf Göppingen i tyska Bundesliga. Han har även 5 A-landskamper för de rödvita på sitt CV. Nu har han kritat på två år med det danska mittenlaget Mors-Thy som låg åtta i den danska högstaligan innan Coronautbrottet.

Lagets sportdirektör Henrik Hedegaard var inte ute på jakt efter nya spelare med tanke på rådande omständigheter men när chansen att plocka hem Sörensen kom upp, kunde han inte tacka nej.

”När möjligheten att få in Tim till Mors-Thy Handball med bra villkor kom upp, var det ingen tvekan om att vi borde göra det. Tim är en snabb och listig spelare och han återvänder hem till Danmark med internationell erfarenhet efter ett antal år i svensk och tysk handboll. Vi tror att Tim kan hjälpa till att uppfylla Mors-Thy Håndbolds mål de kommande säsongerna, säger Henrik Hedegaard, sportdirektör för Mors-Thy Handboll till klubbens hemsida.

Tim Sörensen stod innan påskriften med det danska laget, utan kontrakt. Nu är han taggad inför uppgiften att ta sitt nya lag framåt och uppåt i den danska högstaligehierarkin.

– Jag har följt den danska ligan och har sett ett antal matcher och de fina resultaten som Mors-Thy har gjort under de senaste åren, där de regelbundet har tagit skalper mot de stora lagen. Jag hoppas att vi kan fortsätta den goda utvecklingen, bli ett regelbundet lag i slutspelet och göra en bra ifrån oss där. Precis som jag också tror att vi har möjligheter att överraska i cupturneringen. Jag har aldrig spelat vare sig slutspel eller Final-4 i Danmark, så det är målet, säger Tim Sørensen på klubbens hemsida.

https://www.instagram.com/p/CDTIrlEDDSD/?igshid=1sqoqr5leza2l