Fredrik Gustavsson bryter kontraktet – vilket svenskt lag tar honom?

Gustavssom, då i Guif. Var spelar han härnäst? Foto: SIMON HASTEGÅRD

KIF Koldings 25-åriga svenska vänstersexa, Fredrik Gustavsson, väljer att vända hem igen. Han bryter alltså kontraktet efter endast en säsong, av personliga skäl.

Fredrik Gustavsson har bara representerat två klubbar i sin karriär, Eskilstuna Guif och senast danska KIF Kolding. Handbollskanalen rapporterade i januari om Gustavsson som då förlängde sitt kontrakt med ett år till och med säsongen 20/21. Men nu blir det alltså aldrig verklighet.

Den snabba vänstersexan, som också är straffspecialist, berättar på den danska klubbens hemsida att han är hemmakär. Han har än mer märkt av det då rådande pandemi blev en del av allas vardag.

”Jag har varit nöjd med min tid i klubben och på laget, men jag har också märkt och erkänt att jag saknar familj och vänner hemma i Sverige. Det är därför jag vill återvända hem. Som ett resultat av coronakrisen har jag varit hemma i Sverige i fyra månader och jag kände att jag trivdes bäst hemma. Därför tycker jag också att det är mest rättvist mot klubben och lagkamraterna att jag har bett om att mitt kontrakt ska sägas upp”, säger Fredrik Gustavsson på klubbens hemsida.

Gustavsson inledde sin sejour i Danmark med mycket speltid redan direkt, detta på grund av skadefrånvaron av Koldings ordinarie vänstersexa Andreas Væver. När Væver kom tillbaka blev minutrarna färre för svensken. KIF Koldings huvudtränare Andreas Toudahl hade däremot gärna sett att svensken stannade i klubben.

”Vi väger den mänskliga hänsynen högt. Om det är en spelare som inte trivs och som saknar sitt hemland tar vi naturligtvis hänsyn till det. Men i vår situation med en redan tunn trupp är det en försvagning av laget. Men både jag och styrelsen arbetar för att förstärka laget”, säger tränare Toudahl på klubbens hemsida.

Var Fredrik Gustavsson hamnar, är ännu oklart. Han har flyttat hem till Eskilstuna igen och säger till klubbens hemsida att han inte vet om det blir Guif eller någon annan svensk klubb. Vi får alltså vänta och se vad framtiden har i sitt sköte för den 25-åriga svensken.