Danska domare accepterar sänkt lön

Mads Hansen och Martin Gjeding. Foto: S Pillaud

Den danska domarkåren följer i flera klubbar och spelares spår och accepterar en lägre ersättning kommande säsong. – Vi måste stötta varandra under en svår tid, säger den internationellt meriterade domaren Mads Hansen till JydskeVestkysten.

Domarnas åtgärd ska vara frivillig och gäller under hela ligaspelet 2020/21. Enligt Mads Hansen ska det ha gått smärtfritt att få stöd för löneminskningen med oklar nivå hos kollegorna.

– Den stora skillnaden på spelare, tränare och oss domare är att vi bara får betalt för att döma matcher. När det inte spelas match, blir det ingen betalning. Det är ett bekant villkor, men det fyller ju på till ett högt belopp från matcherna vi gått miste om.

– Det är viktigt för oss domare att visa att vi går ihop och hjälper varandra när vi kan, fortsätter Hansen till JydskeVestkysten.

Divisionsföreningen med samtliga elitklubbar uttrycker uppskattning för domarnas stöd.

– Sparåtgärderna kommer inte att rädda klubbarnas existens, men vi är väldigt glada fr domarnas bidrag och det är en stark signal om att vi i handbollsfamiljen står tillsammans, säger direktören Thomas Christensen till tidningen.

Länk: En hjælpende hånd: Elitedommere i håndbold går ned i løn