TV-torsdag: Förväntade toppmöten i Champions League och Handbollsligan

Telekom Veszprems Andreas Nilsson. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN.

Torsdagen bjuder på en hel del handboll. I Champions League väntar tungviktsmöten när Andreas Nilssons Veszprém tar emot Paris Saint Germain och svensklaget Flensburg tar emot Barcelona. IFK Skövde gästar Malmö i Handbollsligan och det spelas ligamatcher i Tyskland och Frankrike.

I går spelade champions League-lagen i grupp A sina matcher och i dag är det dags för grupp B. Fyra spännande matcher kan vi förvänta oss, men mötet mellan Veszprém och Paris Saint Germain och den sena matchen mellan Flensburg och Barcelona sticker ut som potentiella höjdare, med svenska inslag. Under den förra säsongen tog de fyra lagen de två topplaceringarna i respektive grupper, men den här säsongen har de alltså hamnat i samma grupp.

Andreas Nilsson är vicekapten i Veszprém och laget vill utmana i Champions League. Förra säsongens andraplats i den inhemska ligan ger dem förmodligen extra tändvätska inför den stundande säsongen. Motståndarna PSG tog sig till Final Four förra säsongen men åkte ut mot Aalborg. Revanschlusta är att förvänta även här.

Flensburg, med Jim Gottfridsson, Hampus Wanne och Anton Lindskog, tar emot de regerande mästarna från Barcelona och resultatet kommer att säga en hel del om var de tyska silvermedaljörerna står den här säsongen.

I Handbollsligan tar HK Malmö emot IFK Skövde. En prestigeladdad kamp är att vänta, då båda tippas bli utmanare till Sävehof om SM-guldet. Malmö fick nöja sig med en poäng mot ett tappert IFK Ystad i premiären. IFK Skövde imponerade stort mot Guif.

Tablån 16 september

Champions League
(18:45) C.S. Dinamo Bucuresti – Lomza Vive Kielce
(18:45) HC Motor – FC Porto
(18.45) Telekom Veszprém – Paris Saint-Germain
(20:45) SG Flensburg-Handewitt – Barcelona
Alla matcherna sänds i Viaplay

Handbollsligan
(19:00) HK Malmö – IFK Skövde HK, direkt i C More

Bundesliga
(19:05) MT Melsungen – Füchse Berlin, direkt i Viaplay

LNH Division 1
(20:00) Saran Loiret – Creteil, Youtube