TV-torsdag: Champions League och Bundesliga

Jerry Tollbring. Foto: Angela Grewe, @angieee11

Det finns tre kvartsfinalplatser kvar att fylla i Champions League, med störst intresse kring uppgörelsen Meshkov Brest–Motor Zaporozhye. I Bundesliga är det toppen mot botten i TV-rutan med favoritläge och poängtörst för Rhein-Neckar Löwen.

Flensburg mot Ålborg utgör redan en av duellerna bland Europas åtta bästa ligalag. Torsdagskvällen handlar framförallt om hitta en motståndare till Barca (Meshkov Brest eller Motor Zaporozhye där laget från Ukraina leder med två bollar).

Paris Saint-Germain har med all säkerhet redan avspisat Celje med 13 mål tillgodo och har Kiel i kvarten i sikte. Samma överlägsenhet talar i praktiken för Veszprem kontra Vardar (41-27 i match ett) och Nantes på andra sidan planen i nästa omgång.

Rhein-Neckar Löwen finns kvar i medaljstriden som fyra i Bundesliga för närvarande. Det ser svårare ut att nå toppen med tanke på att lejonen tappat 14 poäng jämfört med Flensburgs fyra och fem för Kiel i förlustkolumnen.

HSG Nordhorn-Lingen behöver också poäng för att hota lagen ovanför strecket men lär få hitta andra tillfällen att fylla på kontot.

Tablån 8 april
Champions League
(18:45) Meshkov Brest–Motor Zaporozhye, direkt i V Sport Extra
(18:45) Telekom Veszprem–RK Vardar
(20:45) Paris Saint-Germain–Celje
Alla matcher sänds i Viaplay
Bundesliga
(19:00) Rhein-Neckar Löwen–HSG Nordhorn-Lingen, direkt i Viaplay

Handbollskanalen Live har hela utbudet med TV-handboll och webbsändningar >>