TV-onsdag: Triss i CL-matcher och dubbla drabbningar i HL

Andreas Nilsson, Telekom Veszprém. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån.

När damligorna runt om i Europa har gått in i ett EM-uppehåll bjuds det istället på flera fina matcher från herrarnas diverse ligor. Från svenskt håll står två matcher i Handbollsligan på programmet under kvällen, men samtidigt levererar Champions League tre fina gruppspelsmatcher. 

Lugi HF och IF Hallby drabbade samman senast förra veckan. Då var det hemmaspelande Lugi som var det klart starkare laget som kammade hem segern och de två poängen efter resultatet 29–20. Under onsdagen är det istället Lugi-spelarnas tur att besöka Idrottshuset i Jönköping och ta sig an Hallby på bortaplan. En halvtimme senare är det istället Redbergslid som tar emot IFK Ystad. De båda lagen har varsin färsk seger i bagaget, Redbergslid med uddamålet mot Eskilstuna Guif och IFK med åtta bollar mot Önnered.

Även i herrarnas Champions League bjuds det på handboll under onsdagskvällen. En match i grupp A, då gruppledande Vive Kielce tar emot HC Vardar, och två matcher i grupp B där Telekom Verzprém ställs mot Aalborg och HBC Nantes gästar RK Celje.

Handbollsligan
(19.00) IF Hallby HK – Lugi HF
(19.30) Redbergslid IK – IFK Ystad HK
Matcherna visas på Cmore

EHF Men’s Champions League
(18.40) Telekom Veszprém – Aalborg Håndbold
(20.40) Lomza Vive Kielce – HC Vardar
(20.40) RK Celje Pivovarna Lasko – HBC Nantes
Matcherna visas på Viaplay