Stjärnkarusellen i Europa som kan ta IFK Kristianstad till slutspel

Stipe Mandalinic. Foto: SEHA Liga

Idag presenterades värvningen av Stipe Mandalinic från Zagreb till Füchse Berlin, en övergång som kan bli slutspel värd för IFK Kristianstad.

ANNONS

Wow, vilken häftig övergångskarusell vi har i Europa på V9-positionen. Har ni hängt med? Det började med att Aron Palmarsson lämnade Veszprém för spel i FC Barcelona. Det ledde till att Veszprém ryktas värva Petar Nenadic från Füchse Berlin. Nu har Füchse Berlin hittat ersättaren när/om den affären går i hamn: Stipe Mandalinic. Vi gör det tydligare:

Aron Palmarsson, Veszprém -> FC Barcelona

Petar Nenadic, Füchse Berlin -> Veszprém (ej ännu bekräftad)

Stipe Mandalinic, Zagreb -> Füchse Berlin

Den stora vinnaren av det som alltså startade med att Aron Palmarsson strejkade sig bort från Veszprém kan alltså bli IFK Kristianstad. De slåss med Zagreb (och Wisla Plock) om den sista slutspelsplatsen i grupp A i Champions League. IFK ska ner till Zagreb i slutet av februari/början på mars för en troligtvis helt avgörande match om vilket lag som går till slutspel. Att de nu släpper Mandalinic är ett tungt tapp.

Stipe Mandalinic har varit Zagrebs klart lysande stjärna under hösten och ligger på andra plats i skytteligan i hela Champions League med sina 44 mål. Den 25-årige vänsternian från Split lämnar nu de kroatiska mästarna den 1 januari 2018 och kontraktet löper enligt Füchse Berlin till sommaren, minst.

I Füchse Berlin kommer han konkurrera med landsmannen Jakov Gojun och tysken Steffen Fäth om speltid på V9. Mandalinic till Berlins hemsida:

– Jag är väldigt glad att ha skrivit på för Füchse Berlin. Jag är imponerad av klubben och ledningen. Allt är mycket professionellt hos rävarna (füchse = räv). Klubben har extremt hög potential och är på väg att bli en av Europas ledande klubbar.

– Trots andra erbjudanden har jag bestämt mig för att ta detta steg. Bundesliga är den bästa ligan i världen. Jag vill bevisa mig själv här.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS

1 kommentar

  1. Ja klarar IFK av det, är det en prestation som inget annat svenskt lag har presterat tidigare. Med det idiotiska spelschema som man har haft, 6 matcher på 16 dagar ,och bara förlorat en, mot världens bästa klubblag Vardar,och sedan haft matcher mot topplag i handbollsligan också! Man kan ju undra vad det är för genier som sätter ihop spelschemat!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here