Stig-Tore misstänkt för våld mot tjänsteman – ”slag och sparkar”

Stig-Tore Moen Nilsen. Foto: IFK Kristianstad

IFK Kristianstads stjärna Stig-Tore Moen Nilsen är polisanmäld och misstänkt för våld mot tjänsteman.

I lördags spelade IFK Kristianstad hyperviktig match mot Wisla Plock i Champions League. Det blev seger och enligt Kristianstadsbladet var sedan Stig-Tore Moen Nilsen ute på Grand i Kristianstad.

02.54 ska polis ha kallats till Grand då den man Moen Nilsen var i sällskap med hamnat i bråk med en annan gäst och omhändertagits av ordningsvakter. Enligt anmälan ska Stig-Tore Moen Nilsen ha attackerat vakterna med slag och sparkar. Efter händelsen ska en av vakterna ha fått föras till sjukhus.

IFK har gjort upp en plan med Stig-Tore

Jesper Larsson är sportchef i IFK Kristianstad och säger till Kristianstadsbladet:

– Detta fick jag reda på när det hade hänt. Vi har informerats om läget och vi har också gjort upp en plan med Stig-Tore.

– Vi har ett arbetsgivaransvar i det här och kommer att stötta Stig-Tore genom det här. Det är så klart oerhört tråkigt, säger Larsson till KB.

Intensiv period – 5 matcher på 10 dagar

IFK Kristianstad är mitt inne i säsongens mest intensiva period:

9 nov: HK Malmö (H)
11 nov: Wisla Plock (H)
14 nov: Alingsås HK (B)
16 nov: IFK Skövde (H)
19 nov: Wisla Plock (B)

Ola Lindgren, chefstränare i IFK Kristianstad, berättar för Kristianstadsbladet att den 23-årige norrmannen nu behöver hjälp:

– Det är inte första gången det här händer, trots att vi har haft upprepade samtal med honom. Men nu blir det viktigt att gå djupare och jobba med de här sakerna så att det blir ett slut, han behöver hjälp att komma igenom det här.

Stig-Tore kommer få den hjälp som han behöver

Jesper Larsson igen:

– Vi har så klart ett ansvar gentemot Stig-Tore att hjälpa honom i det här. Exakt hur är mellan oss och honom. Men Stig-Tore kommer att få den hjälp som han behöver gällande sitt omdöme.

IFK Kristianstad spelar ikväll hemmamatch mot IFK Skövde.