Simon Jeppssons nya konkurrent på V9: Michal Jurecki

Michal Jurecki. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Den polske veteranen Michal Jurecki lämnar Kielce efter åtta säsonger och återvänder något oväntat till Bundesliga för spel i Flensburg-Handewitt.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Sommaren 2019 skiftar den danske niometaren Rasmus Lauge från Flensburg-Handewitt till Veszprém. En övergång som nu ger en viss dominoeffekt då Flensburg letat en ersättare och nu funnit den. I Polen.

Michal Jurecki blir lösningen i Flensburg rapporterar tyska Sky. Den då 34-årige vänsternian är en fysisk och tung skytt som tidigare spelat för Hamburg och TuS Nettelstedt-Lübbecke i Tyskland. Sedan 2010 spelar han dock för Kielce och många trodde kanske att karriären skulle trappas ner i Polen.

Så blir det alltså inte.

Kielce jobbar hårt med en generationsväxling i truppen och de har redan kroatien Marko Mamić på vänsternio tillsammans med den andre polska veteranen, Karol Bielecki. Sommaren 2018 ansluter Uladzislau Kulesh från SKA Minsk och sommaren 2019 återvänder Daniel Dujshebaev från ett lån till Celje. V9 ska alltså vara bra besatt framöver och klara av när Bielecki och Jurecki åldras.

I Flensburg blir Jurecki konkurrent på V9 med Simon Jeppsson. Det kommer skilja 11 år mellan spelarna och förhoppningsvis kan Jeppsson suga åt sig lite från den rutin som Jurecki kommer med. Guld i Champions League, bästa V9 i EM 2016 och snart 200 A-landskamper för Polen är några av prestationerna genom karriären.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here