RYKTE: PSG jagar 212 centimeter dansk

Nikolaj Markussen, Bjerringbro-Silkeborg. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, www.nordlyset-fotografie.com

Den danske vänsternian Nikolaj Markussen uppges enligt danska medier jagas av Paris SG.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Nikolaj Markussen har en lite brokig handbollskarriär men har nu som 29-åring återigen träffat en uppåtgående kurva. Han gjorde en strålande säsong i Champions League förra säsongen med Bjerringbro-Silkeborg och nu uppger Midtjyllands Avis att självaste Paris SG är intresserade.

Markussen själv är försiktig i en kommentar till tidningen:

– Jeg forholder mig til, at jeg har to år tilbage af min kontrakt i BSV… Det er en af Europas største klubber, så det vil altid være værd at høre på, hvis man får et tilbud. Og hvis det er rigtigt, at der er tilbud ude fra, må det jo betyde, at jeg gør et eller andet rigtigt.

Nikolaj Markussen är född 1988 och märks på planen med sina 212 centimeter som vänsternia. Han slog igenom i Nordsjælland och gick direkt därifrån som 22-åring till Atlético Madrid i Spanien. Där lirade han med spelare som Jonas Källman, Ivano Balic, Julen Aguinagalde, Kiril Lazarov och David Davis.

I mars 2013 blev han en av världens dyraste spelare när El Jaish i Qatar slantade upp närmare 800 000 euro för dansken. Sommaren 2014 flyttade han tillbaka till Danmark och lirade en säsong för Skjern innan Bjerringbro-Silkeborg norpade honom sommaren 2015.

Markussen har gjrot 52 A-landskamper för Danmark och 120 mål. Han var bland annat med och tog guld i EM 2012 och silver i VM 2013. Han var även med och tog silver i U21-VM 2009 där han blev V9 i All-Star Team.

Den svenska handbollspubliken har chans att se Markussen i aktion redan i helgen. På söndag tar nämligen HK Malmö emot BSV i EHF-cupens tredje kvalrunda. Avkast 16.15 i Baltiska Hallen på söndag.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here