RYKTE: IFK kan tappa Leo och Stig-Tore

Stig Tore Moen och Leo Larsson, IFK Kristianstad. Foto: Bildbyrån

Den danska klubben GOG kan vara på riktig rovjakt hos IFK Kristianstad. Inte nog med att Arnar Freyr Arnarsson ritat på för klubben. Nu ryktas även Leo Larsson och Stig-Tore Moen Nilsen vara aktuella för Fyn-klubben.

Som tonåring var Nicolej Krickau i Sverige och stal fina juveler, då i form av guld i Partille Cup med sitt Brabrand. Ett fantastiskt ungdomslag i årgång 86, kanske ett av de bästa någonsin. Nu kan han som tränare för GOG återigen vara på rovjakt på svensk mark.

Tidigare under torsdagen annonserades mittsexan Arnar Freyr Arnarsson som ersättare för Lars Hald som lägger skorna på hyllan. Islänningen kommer där med bilda pivot-par med Oscar Bergendahl i den gulröda tröjan.

Nu skriver Fyens Stiftstidende att GOG även kan vara intresserade av både Leo Larsson och Stig-Tore Moen Nilsen. Två riktigt bra spelare som är redo att ta nästa kliv och varför inte till ett topplag i den danska ligan?

Den norske målvakten Ole Erevik gör sin sista säsong då han fyller 38 år i januari. Larsson skulle där med teama med danskarna Frank Mikkelsen och Viktor Bang mellan stolparna.

Stig-Tore Moen Nilsen vore en strålande ersättare för Niclas Kirkeløkke som i sommar lämnar GOG för tyska Rhein-Neckar Löwen. 24-åringen har slipats till ordentligt av Ola Lindgren under sina säsonger i IFK Kristianstad och gjorde så sent som igår 8 mål på 9 skott mot IFK Ystad. Med sina 48 mål i Champions League ligger han på topp 20 och lika många som Kiril Lazarov samt Sander Sagosen.

I GOG spelar förutom Oscar Bergendahl även svenske mittnian Josef Pujol. Blir det samling kring ett par riktigt grova burgare på Burger Anarchy i höst?

LÄNK: GOG henter islandsk streg – og er snart klar med ny højre back