Officiellt: Tollbring lämnar Löwen – klar för GOG

Jerry Tollbring. Foto: Bildbyrån

Jerry Tollbring tar nya tag i karriären. Han bryter kontraktet med Rhein-Neckar Löwen i förtid och springer nu istället vidare i danska GOG.

Redan i februari sipprade rykten ut om att Jerry Tollbring kunde lämna Löwen för GOG. Vi fick vänta hela vägen till maj men idag blev det officiellt: 25-åringen flyttar norrut på Europakartan.

Det är Löwen som bekräftar att Tollbring bryter sitt kontrakt med klubben, redan två år i förtid. Istället blir det alltså GOG där han ersätter megalöftet Emil Jakobsen som i sommar flyttar till Flensburg-Handewitt.

Tollbring kom till Löwen sommaren 2017 från IFK Kristianstad och som landslagsman. Därefter har det väl inte riktigt blivit som han hoppats, särskilt inte efter 2019 då klubbens stora fixstjärna Uwe Gensheimer återvände från Paris SG. Nu blir det en spännande nystart i en av handbollsvärldens mest sevärda klubbar.

Coach är Nikolaj Krickau som själv var mittnia i Brabrands P86-lag som förmodligen var bäst i världen i sin årgång. Han har numera ett fint CV att sätta fart på spelarkarriärer så det blir att följa Tollbrings resa framåt.