Livet leker för Helge Freiman

Helge Freiman. Foto: IFK Kristianstad

Klockan 18:00 ikväll smäller det. IFK Kristianstad möter självaste FC Barcelona på bortaplan. För Helge Freiman blir det inte större än så.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger mittnian till Kristianstadsbladet.

Första gruppspelsomgången i Champions League slutade med tappad poäng för IFK. Hemmamatchen mot Zagreb slutade oavgjort – nu väntar en betydligt tuffare utmaning.

– En Champions League-premiär inför d-e-n hemmapubliken, och sen Barcelona borta på det. Det kan inte bli bättre, myser Freiman.

Förra gången IFK spelade borta mot Barcelona var för två år sedan. Då förlorade man med två bollar efter en otroligt bra insats.

– Det går att rubba dem, det vet vi om. Vi åker inte hit här som de där turisterna som satt på planet hit tidigare i dag, säger assisterande tränaren Lasse Olsson.

Trots att man ställs mot ett av världens bästa lag har Helge Freiman stora förhoppningar på att IFK ska få med sig ett bra resultat.

– Men det gäller att vi gör allting noggrant. Man snackar ofta om försvars- och målvaktsspel, men jag vill även lyfta fram vikten av ett disciplinerat och tålmodigt anfallsspel. Vi kommer definitivt inte ha råd med att ge bort en massa kontringar till dem, då är vi körda, säger han.