Borko bangar Barcelona – bekräftar Benfica

By Shev123 (Own work) [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Den makedonske målvakten Borko Ristovski lämnar FC Barcelona för spel i Portugal med Benfica, meddelar Ojogo.

Borko Ristovski lämnar FC Barcelona i sommar då den spanska mästarklubben värvar in dansken Kevin Møller från SG Flensburg-Handewitt. Nu har 35-åringen hittat en ny utmaning då det blir spel i Portugal för Benfica kommande säsong, rapporterar Ojogo.

Benfica ligger på tredje plats i slutspelsserien bakom Sporting och FC Porto. De har inte vunnit ligan sedan 2008 men tog hem cupen så sent som 2016 och spelade kvalet till EHF-cupen i höstas. De har nästan bara portugisiska spelare men serben Stefan Terzić är säkert bekant för många sedan tiden i Hamburg, Vardar och La Rioja.

Borko Ristovski är född 1982 och fostrad i RK Rabotnički. Han spelade för de makedonska klubbarna RK Jug, RK Makedonija, RK Vardar och Metalurg Skopje innan han sommaren 2006 flyttade till Spanien för spel i Teucro. Det blev en kort vända i Algeciras innan han återvände till Metalurg och Vardar.

Sommaren 2012 skiftade Ristovski till VfL Gummersbach i Bundesliga. En kort sejour i Qatar med Al Ahly väntade innan han 2014/15 spelade för Creteil i Frankrike och sedan en säsong i Rhein-Neckar Löwen. Från sommaren 2016 tillhör han FC Barcelona.

LÄNK: Benfica reforça-se no Barcelona