Barcelona, Rhein-Neckar Löwen och Al Quiada i målvaktskarusell?

Danijel Saric. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Ett rykande färskt rykte från Handball-Planet säger att Danijel Saric (37) har skrivit ett kontrakt med klubblaget Al Quiada från Qatar. Handball-Planet skriver också att spansk och makedonsk media pekar ut Borko Ristoviski som ersättare.

Om man ska tro ryktet betyder det alltså att en av världens bästa målvakter lämnar Barcelona nästa säsong. Den erfarne Danijel Saric föddes i bosniska Doboj 1977 och har spelat landskamper för både Serbien och Bosnien-Hercegovina. 2014 bytte han medborgarskap och har sedan dess spelat för Qatar. Med Barcelona har Saric bl.a. vunnit Champions League två gånger och nu kan alltså nya äventyr med storsatsande Al Quiada från Doha ta fart.

Platsen bredvid Gonzalo Perez de Vargas verkar alltså fyllas upp av Borko Ristovski. Hanball-Planet skriver att makedoniern har skrivit på för Barcelona till sommaren 2018.

Borko Ristovski är 33 år gammal och har gjort 118 landskamper för Makedonien, senast deltog han i EM i Polen. Klubbkarriären har skiftat kraftigt från spel i hemlandet med Vardar och Metalurg till Spanien, Tyskland, Frankrike och Egypten. Just nu delar han målvaktssysslan i Rhein-Neckar Löwen med Mikael Appelgren.