Daniela Gustin klar för tyska mästarna

Daniela Gustin. Foto: Germany 2017/Marco Wolf

Den svenska landslagsspelaren Daniela Gustin har ritat på ett 1-årskontrakt med den tyska mästarklubben SG BBM Bietigheim, rapporterar Handball World.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Daniela Gustin lämnar Randers HK i Danmark, det har varit klart en tid. Nu står det också klart var hon landar säsongen 2018/19. Enligt den tyska handbollssajten Handball World har hon ritat på ett 1-årskontrakt med regerande tyska mästarna SG BBM Bietigheim.

– Jag glädjer mig att få spela i Tyskland igen. Bietigheim är en stor och ambitiös klubb. Jag gillar särskilt hur laget spelar handboll, säger Gustin enligt Handball World.

Nu är frågan om Gustin kompletterar eller ersätter duktiga Angela Malestein på högersexpositionen. Den nederländska landslagsspelaren har ett kontrakt som löper ut i sommar men ingen förlängning eller övergång till annan klubb har annonserats. Noterbart är att hennes landsmaninna Tess Wester lämnar klubben i sommar.

Bietigheim ligger just nu på andra plats i tyska Bundesliga, sju poäng bakom Thüringer HC. Det mesta talar alltså för en silverplats i år. De har också spelat Champions League där de åkte ut i Main Round. Profiler i laget är förutom tidigare nämnda Tess Wester och Angela Malestein även Karolina Kudłacz-Gloc samt Kim Naidzinavicius.

Daniela Gustin är född 1994 och fostrad i Backa HK. Hon spelade två säsonger i Kärra HF innan hon som 19-åring flyttade till Tyskland för spel med TSV Nord Harrislee i 2. Bundesliga. Efter en säsong där skiftade hon till Füchse Berlin där det blev två säsonger innan hon sommaren 2016 flyttade till Danmark och lirar numera för Randers HK.

Daniela Gustin har gjort 21 A-landskamper och 41 mål för Sverige.

LÄNK: Bietigheim verpflichtet schwedische Nationalspielerin Daniela Gustin

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here