CL-svep från lördagen: Häftiga matcher över hela Europa

Rysslands Anna Vyakhireva. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån

Oj, oj, oj vilka matcher publiken bjuds på runt om i Europa. Champions League är på väg in i ett avgörande skede och det syntes inte minst på dramatiken och spänningen.

Om vi som brukligt tar damerna först så startade CL-lördagen med en match som bara kunde sluta på ett sätt. Ramnicu Valcea tog emot Györi och det blev bortaseger med 29–20 efter att Veronica Kristiansen gjort nio mål för den ungerska storklubben.

Två matcher startade 19:00 och i den första blev det en tung hemmaförlust för Kristiansand. Cristina Neagu var så bra som bara hon kan vara och med 14 mål såg hon till att CSM Bukarest tog en fin bortaseger. I den andra matchen tog Buducnost en knapp seger mot Krim, något de kan tacka Jovanka Radicevic för. Världens bästa högernia gjorde tio mål på tolv skott.

Slutligen spelades en sen kvällsmatch och det var FTC som tog emot Rostov-Don. Mycket väntat var det bortalaget som stod som segrare och återigen var det en världsstjärna som låg bakom det mesta. Anna Vyakhireva gjorde nio mål på tio skott.

Och så var det herrarnas Champions League. Även där spelades det fyra matcher under lördagen och det blev dramatiskt på flera håll. Om vi börjar med den minst dramatiska matchen så lyckades inte Magnus Andersson och hans Porto skrälla mot Telekom Veszprem. Bortalaget vann med 31–24.

De övriga tre matcherna var samtliga otroligt jämna. I Montpelliers match mot Vive Kielce  avgjorde Mohamed Soussi precis på slutet och i Zagreb stod Benjamin Buric för flera viktiga räddningar så att SG Flensburg-Handewitt kunde vinna med 26–25. Slutligen var Aalborg nära en skräll borta mot Pick Szeged, men hemmalaget kom tillbaka till 26–26 efter en stark avslutning på matchen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here