CL: Så spelas den första omgången

Sabina Jacobsen CSKA Moskva
Sabina Jacobsen, CSKA Moskva. Foto: CSKA Moskva

Internationella resor och restriktioner är inget självskrivet kapitel på två månaders sikt. EHF har likafullt lagt ut ett matchschema för hösten i Champions League och planerar start om två månader.

Mästarligan saknar svenska lag kommande säsong. Det blir också ett år med förändringar, 16 lag gör upp i inledande grupper om åtta på både dam- och herrsidan.

Den 12 och 13 september har förbundet satt upp dampremiären. Det blir spännande dueller mellan ryska och ungerska stjärngäng redan i den första omgången. Ferencvaros får besök av Rostov-Don medan den regerande mästaren Györ tar sig till storsatsande CSKA Moskva.

Bland de blågula spelarna som finns med i cupen möts två direkt, Angelica Walléns nya klubb Odense tar emot Borussia Dortmund där Clara Monti Danielsson är nyförvärv.

Första omgången, damer:

Ferencvaros–Rostov-Don
CSM Bukarest–Metz HB
SG BBM Bietigheim–Team Esbjerg
Krim Ljubljana–Vipers Kristiansand

CSKA Moskva–Györi Audi ETO KC
Brest Bretagne HB–SCM Ramnicu Valcea
Odense HB–Borussia Dortmund
RK Podravka Vegeta Koprivnica–Buducnost

Herrarna ska spela sina CL-matcher mitt i veckan enligt det nya upplägget. Den 16 och 17 september går lagen i elden för första gången, givetvis med giganternas kamp lite varstans när urvalet är nere på Europas topp 16.

Flensburg-Handewitt stöter på Kielce och duellen mellan Elverum HH och FC Porto har svenska aktörer både på och alldeles bredvid planen. Vardar som vann den senast slutförda upplagan åker till Belarus och Brest, mesta mästaren Barca inleder ännu en kampanj i Zaporozhye, Ukraina.

Första omgången, herrar:

Pick Szeged–Paris Saint-Germain
Meshkov Brest–RK Vardar Skopje
Elverum HH–FC Porto
SG Flensburg-Handewitt–Kielce

HBC Nantes–Veszprem
Motor Zaporozhye–FC Barcelona
RK Celje—Ålborg HB
HC PPD Zagreb–THW Kiel