Alingsås nekas plats i EHF Cupen – Malmö bottenrankat

Fredrik Teern, Alingsås HK Foto: J…ÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Det blev tuffa bud för de svenska herrlagen när EHF presenterade fördelning och seedning i kommande säsongs EHF Cup och Challenge Cup.

64 lag deltar i EHF Cupen den kommande säsongen, men bara ett från Sverige. Det blir HK Malmö som försvarar de blågula färgerna i den andrarankade av Europacuperna bakom Champions League.

Det blir dock tuff för Malmö. De seedades nämligen i lägsta gruppen av lag och får därför hela tiden slå uppåt. I första rundan kanske det inte behöver bli så tufft men redan i andra kvalrundan kan lag som Skjern och PAUC dyka upp.

EHF Cupen lottas den 16 juli.

Alingsås HK hade sökt en plats i EHF Cupen men hade ingen lycka med det. Istället blir det spel i Challenge Cup vilket i första skedet nog var en besvikelse men som i slutändan ändå kan de ett par fina matcher och kanske vittring på finalspel?

Alingsås är seedat i Round 2 som spelas i oktober. Där kan det bli lag från alla möjliga länder, kanske mest exotiskt Storbritannien. Minst: Norge.

Round 7 är finalspelet så det är som ett litet USM Alingsås ska ta sig igenom med alla stegen. Även denna lottning sker den 16 juli.

LÄNK: Seedning och steg i EHF Cupen

LÄNK: Seedning och steg i Challenge Cup