Tvisten mellan IHF och Panamerika: Nu ställs mästerskap in

Enligt det Panamerikanska handbollsförbundet ställs nu Beach Handball Senior Championship som skulle spelats i USA i mars in.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Den 8-11 mars 2018 skulle Oceanside i Kalifornien stått värd för Beach Handball Senior Championship. De bästa nationerna på beachhandboll i Panamerika skulle gjort upp i sanden men nu rapporterar det Panamerikanska handbollsförbundet att evenemanget ställs in.

Det är ett led i den tvist som ligger mellan IHF och PATHF där nu de sistnämnda hävdar att IHF brister i stöd och planering. USA:s handbollsförbund sägs inte ha fått det ekonomiska stöd som utlovats av IHF och det finns helt enkelt inte möjlighet att genomföra mästerskapet där USA (herr) och Uruguay (dam) är regerande mästare.

Pressmeddelandet ska nog ses som ett starkt inlägg i tvisten och det är givetvis till PATHF:s fördel att det är just USA som drabbas. IHF har ju uttryckt att USA är en av de stora vinnarna på den delning av kontinentalförbundet som nu ska genomföras. När nu PATHF hittat ett sätt att vända USA mot IHF går de såklart all-in.

Läs mer här:

LÄNK: IHF’s lack of support forces the cancelation of the Beach Handball Senior Championship in USA

Beach Handball Senior Championship 2018 var annars tänkt som ett stort lyft för beachhandbollen i Panamerika. Tidigare mästerskap har som max haft 6 deltagare på herrsidan och 5 på damsidan. Nu var 11 anmälda på herrsidan och 9 på damsidan:

Herr
Argentina
Brasilien
Mexiko
Ecuador
USA
Uruguay
Dominikanska Republiken
Puerto Rico
Trinidad & Tobago
Chile
Venezuela

Dam
Argentina
Brasilien
Mexiko
Ecuador
USA
Uruguay
Trinidad & Tobago
Chile
Venezuela

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here