TV-tisdag: Herrlandslaget startar beach-EM, U19-damerna i huvudrundan

Bild: Niclas Dovsjö, Instagram: @nicdov

Den första dagen av EM i Bulgarien innehåller två matcher för blågult. U19-landslaget går igång igen med full pott hittills i sitt mästerskap. Klassen på motståndet växer när huvudrundan inleds i Celje.

Den svenska beachtruppen har varit på plats i Varna sedan i helgen. Det betyder också att blågult på seniornivå fick med sig ungdomsframgångarna med herrguldet i U17-EM.

– Det var så inspirerande att se. Nu får man ju ladda om här, men det är klart att det är sjukt stort med ett EM-guld. Grabbarna gjorde det jättestarkt och det var så spännande att man nästan mådde fysiskt dåligt under matchen, säger förbundskapten förbundskapten Heléne Bernhardtz till handbollslandslaget.se.

Sverige har två matcher med drygt tre timmars mellanrum under sin premiärtisdag. Kroatien följt av Polen är en respektingivande lottning.

– Mot Kroatien och Polen har vi haft tuffa matcher tidigare, så vi förväntar oss ett hårt motstånd, säger Bernhardtz till landslagets officiella hemsida.

Landslagsschemat i TV fortsätter klockan 19.00. U19-damerna möter Tyskland och kommer med gott självförtroende efter två raka segrar. Danmark och Ryssland är också med i gruppen där två semifinalbiljetten ska delas ut.

Tablån 13 juli
Beach-EM
(12:00) Kroatien–Sverige
(16:00) Polen–Sverige
Båda matcherna sänds i Viaplay
U19-EM
(19:00) Tyskland–Sverige, direkt i EHFTV