Argentina blev beachmästare efter oturlig snurrlobb-straff

Bild: TyC Sports

Det stora klassikermötet mellan Argentina och Brasilien avgjorde damernas Beachmästerskap i Sydamerika. En tajt match slutade i shoot-out där Argentina segrade efter att marginalerna varit på de ljusblåas sida, rapporterar Lacapital.com.

För elfte gången i ordningen vann de argentinska damerna, som även går under namnet ”Las Kamizakes”, guld i Sydamerikanska mästerskapen i Beachhandboll. Årets turnering avgjordes i argentinska hamnstaden Rosario och finalen spelades mot ärkerivalen Brasilien.

Kamikazes gick ut starkast i finalspelet och vann första omgången med 15-14. I den andra omgången hämtade de brasilianska gästerna igen underläget och vann med 16-13. Likaläget innebar straffläggning.

Även i straffläggningen blev det nagelbitande jämnt och matchen skulle bokstavligen talat avgöras på mållinjen. Vid ställningen 7-6 till Argentina var Brasilien tvungna att sätta sin sista straff – det gjorde de bara nästan.

Argentinas målvakt kom ut och gjorde sig stor, och trots att skytten får till en fin lobb över målvakten så orkar bollen inte hela vägen in i mål utan stannar på en sandbädd precis innan.