Synsam tävlar ut sportglasögon – och erbjuder gratis aktivitetsglasögon till alla barn

Publiceras i samarbete med Synsam

Få handbollsintresserade har missat nyheten om hur ett antal barn och ungdomar med glasögon hindrades från att spela match under Skadevi Cup. Anledningen var att några domare valde att fullt ut följa regeln om att vanliga glasögon ej får användas vid matchspel. Det är dock tillåtet att bära så kallade sport- och aktivitetsglasögon på planen, och här kan optikerkedjan Synsam hjälpa handbollsspelare med synfel att fortsätta spela match.

Tillsammans med Handbollskanalen lanserar Synsam nu en tävling där fem vinnare med synfel får varsitt par sportglasögon att spela handboll i. Tävlingen sker på Handbollskanalens Instagramkonto och pågår till och med söndag 14 november. Följ Handbollskanalen på Instagram för mer info om tävlingen.

Alla barn mellan 5 och 12 år med synfel behöver dock inte tävla, de kan redan idag få ett par aktivitetsglasögon från Synsam – helt gratis!

Synsam har sedan ett par år tillbaka ett projekt där de tillsammans med organisationen Generation Pep och glasögontillverkaren Essilor vill att alla barn skall kunna vara mer aktiva.

”Ofta har barn bara ett par glasögon och inte sällan uppmanar vi vuxna barnen att vara försiktiga med sina glasögon. Vi vill att alla barn ska kunna vara aktiva utan begränsningar, alla ska se bra när de till exempel idrottar. Om det dessutom finns regler och begränsningar i till exempel kontaktsporter så kan aktivitetsglasögon vara en förutsättning för att få vara med, det vill vi hjälpa till att möjliggöra.” säger Ida Malmblad, projektledare för barn och ungdomar på Synsam.

Aktivitetsglasögonen är särskilt anpassade för att klara sportaktiviteter. De har en tålig båge av lättviktsmaterial och okrossbart glas av polykarbonat. För att ta del av erbjudandet om gratis aktivitetsglasögon så kan alla barn med synfel mellan 5 och 12 år tillsammans med målsman vända sig till sin närmsta Synsam-butik för att få hjälp med en gratis synundersökning.

För ungdomar från 13 år och uppåt som spelar handboll har Synsam både kontaktlinser och ett stort antal olika sportglasögon anpassade för bollsporter och närkontakt. Var med i tävlingen på Instagram för en chans att vinna ett par sportglasögon.

Länk till Handbollskanalen på Instagram