PLAY: Chrintz testar Wave Stealth och Momentum – gnisselgaranti utlovas!

I samarbete med Mizuno har Handbollskanalen skickat ut Valter Chrintz i en serie skotest. I två avsnitt testar nyblivne landslagsspelaren olika modeller från Mizuno och nu har det blivit dags för Wave Stealth och Wave Momentum.

Utvecklingen på skosidan går fort och skor blir mer och mer sofistikerade. Om man förr hade en allroundsko för inomhusbruk så är det idag fler som har specialutvecklade handbollsskor. De olika skomodellerna blir mer anpassade för olika spelartyper och spelarnas speciella egenskaper och styrkor. Balansen mellan stabilitet, lätthet, grepp, dämpning, komfort m.m. innebär andra avvägningar än att skorna ”sitter bra” och ”är snygga”.

För att reda ut vad olika skomodeller innebär för olika spelartyper och hur de kan bidra till en bättre prestation testar vi Mizunos serie av handbollsskor i den så kallade Wave-serien. Testpilot är en av Sveriges hetaste handbollsspelare just nu, supertalangen Valter Chrintz från IFK Kristianstad. Valter är nybliven landslagsspelare och ambassadör för Mizuno, men framför allt kräsen och tydlig när det gäller vilka skor han helst väljer.

Valter Chrintz gjorde det snyggaste målet i Champions League förra säsongen med sin underbara knorr mot Montpellier. Ett mål vi fick se Chrintz göra om i den första filmen av skotestet tillsammans med Mizuno. Vi ville också se om den modell av Wave Mirage som testades höll i innefotbollen och i övrigt stödjer en lirare som nu är på väg att slå sig in i landslaget.

I film nummer två är det Wave Stealth och Wave Momentum som hårdgranskas, naturligtvis med filtbollen tillbaka men också med fokus på sulgnissel, stabilitet och dämpning.

Mizunos skor finns att köpa i många butiker, bland annat hos Sport99.se. Där får du just nu 30% rabatt på ditt köp med rabattkoden HANDBOLLSKANALEN30.

Se klippet i spelaren:

Denna artikel och inslag presenteras i samarbete med Mizuno.