PLAY: Chrintz testar Wave Mirage – med drömmål och filtboll

Foto: Christoffer Borg Mattisson

I samarbete med Mizuno har Handbollskanalen skickat ut Valter Chrintz i en serie skotest. I två avsnitt ska den nyblivne landslagsspelaren testa olika modeller från Mizuno och vi börjar med Wave Mirage.

Valter Chrintz gjorde det snyggaste målet i Champions League förra säsongen med sin underbara knorr mot Montpellier. Ett mål vi vill se om Chrintz kan göra om – nu i ett skotest tillsammans med Mizuno. Vi ville också se om den modell av Wave Mirage som testas håller i innefotbollen och i övrigt stödjer en lirare som nu är på väg att slå sig in i landslaget.

Utvecklingen på skosidan går fort och skor blir mer och mer sofistikerade. Om man förr hade en allroundsko för inomhusbruk så är det idag fler som har specialutvecklade handbollsskor. De olika skomodellerna blir mer anpassade för olika spelartyper och spelarnas speciella egenskaper och styrkor. Balansen mellan stabilitet, lätthet, grepp, dämpning, komfort m.m. innebär andra avvägningar än att skorna ”sitter bra” och ”är snygga”.

För att reda ut vad olika skomodeller innebär för olika spelartyper och hur de kan bidra till en bättre prestation testar vi Mizunos serie av handbollsskor i den så kallade Wave-serien. Testpilot är en av Sveriges hetaste handbollsspelare just nu, supertalangen Valter Chrintz från IFK Kristianstad. Valter är nybliven landslagsspelare och ambassadör för Mizuno, men framför allt kräsen och tydlig när det gäller vilka skor han helst väljer.

Som alla handbollsälskare vet så handlar handboll om mer än den absoluta prestationen och resultatet. VAD man gör är viktigt, men även HUR man gör det. Därför utmanar vi Valter på några andra moment än de förväntade i ett skotest.

Se klippet i spelaren:

Mizunos skor finns att köpa i många butiker, bland annat hos Sport99.se. Där får du just nu 20% rabatt på ditt köp med rabattkoden HANDBOLLSKANALEN.

Denna artikel och inslag presenteras i samarbete med Mizuno.