Åk tåg till USM:s nästa steg och till säsongens cuper

Foto: Christoffer Borg Mattisson / Handbollskanalen.se

I samarbete med SJ Idrottsresan

Något av det roligaste som finns som handbollslag är att resa iväg för matcher mot nya motståndare. Seriespel över en hel säsong är kul och utmanande, men de flesta håller nog med om att det är en extra krydda när man åker bort och spenderar en hel långhelg tillsammans. Sammanhållningen stärks och nya erfarenheter görs, både på och utanför planen. Oavsett om man sover på luftmadrass eller på hotell är det spännande att se en ny stad och träffa nya lag, kanske från andra länder. Något som man inte alltid tänker på lika mycket som valet av cup och boende är själva resan och vilket färdmedel som passar laget bäst.

Med SJ Idrottsresan får alla föreningar som är anslutna till Riksidrottsförbundet (vilket den absoluta majoriteten av handbollsklubbarna är) minst 15 procent rabatt på de tågresor de gör inom idrotten.

Tågresan till sammandraget eller cupen kan bli en värdefull stund för laget. Antingen förbereder man sig mentalt och pratar taktik (kanske till och med tittar på motståndarnas tidigare matcher), eller så har man spelarråd, individuella samtal eller någon rolig team building-aktivitet. Tågets bistro gör det enkelt att ladda upp med energi och möjligheten till bensträckande små promenader uppskattas av rastlösa kroppar. Men vill man bara sova för att komma fram utvilad till match går det såklart bra.

SJ hjälper till att skräddarsy resan efter lagets behov. Det kan handla om specialmat, transfer till slutmålet eller behov av en helt egen vagn (om man till exempel är flera lag från samma klubb som reser). Allt samlas på en och samma faktura via klubbens kundnummer vilket underlättar för lagets kassör. En extra bonus är att SJ regelbundet sammanställer statistik över klubbens resande och redovisar både besparingar och miljöpåverkan – perfekt om klubben har en miljöpolicy.

Är man fler än 6 vuxna eller ungdomar över 16 år så räknas man som en grupp med SJ Idrottsresan och kan boka direkt. Är man en grupp med färre vuxna men många spelare under 16 år får man ändå rabatt, men man behöver använda klubbens kundnummer hos SJ Idrottsresan för sin bokning. Varje klubb under Riksidrottsförbundet har ett unikt kundnummer. Har klubben inget är det enkelt att beställa ett.

Lycka till med handbollsspelet och välkommen att prova SJ Idrottsresan när ni skall på nästa handbollscup eller till kommande USM-steg!

Mer information om hur du kommer igång och registrerar din klubb, får mer information och rekommendationer från föreningar som Skuru IK, Luleå Hockey och Djurgården Fotboll finns på den här länken: SJ Idrottsresan