Vinslöv chockade Amo – OV behåller serieledningen

Vinslövs supportrar. Foto (arkiv): Andreas Sandström/Bildbyrån.

Amo HK hade chans att återta serieledningen i Allsvenskan, men Vinslövs HK chockade Andreas Stockenbergs lag och vann med 30–29. Sebastian Hansson avgjorde med 43 sekunder kvar och nu har OV Helsingborg kommandot i jakten på spel i Handbollsligan nästa säsong.

Inför matchen hade Amo HK avancemanget till Handbollsligan i egna händer. Efter matchen har de inte längre det. Eftersom Vinslöv vann leder OV Allsvenskan tre poäng före Amo och med en match mer spelad.

Matchen då? Vinslöv bars fram av en fanatisk hemmapublik och hade ledningen med hela 10–3 efter mindre än en kvart spelad. Amo närmade sig i den andra halvleken och då var känslan att de ändå skulle lösa det till slut.

Med en och en halv minut kvar kvitterade Niclas Närenborn till 29–29. Men Vinslöv skulle få sista ordet och det var den tidigare OV-spelaren Sebastian Hansson som satte det matchavgörande målet. Amo hade chans att kvittera och få med sig en viktig poäng, men det blev inget med den saken och Vinslöv kunde ta en skrällseger.

Övriga resultat, lördag:

Rimbo HK – HK Varberg 30–28
LIF Lindesberg – VästeråsIrsta 33–32
Kungälvs HK – Tyresö Handboll 33–30