VästeråsIrstas andra vinst för säsongen – vände niomålsunderläge

160421 VŠsterŒsIrstas Daniel Cederroos deppar under en kvalmatch till Elitserien mellan AranŠs och VŠsterŒsIrsta den 21 april 2016 i Kungsbacka. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147

En väldigt viktig och imponerande seger blev det för VästeråsIrsta när laget tog sin andra för säsongen i herrallsvenskan med 24-23 (9-13). Återigen var Anderstorp som besegrades, och återigen hämtade Västerås in ett stort underläge. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Anderstorp måste gräma sig efter de två förlusterna mot VästeråsIrsta. I det första mötet lagen emellan, i Västerås, hade Anderstorp ledningen med sex bollar som mest. Ändå förlorade man matchen med 26-27. Igår var ledningen ännu större. Ett tag ledde hemmalaget med hela nio mål och ändå lyckades VI vända på steken och vinna med uddamålet.

Efter 35 minuters spel satte alltså högerkanten Johan Szybanow in ledningsmålet 18-9 för hemmalaget och allt såg då frid och fröjd ut. Men VI visade upp imponerande moral och skulle stå för en stor vändning.

Främst var det ett tätt försvarsspel/målvaktsspel bakåt och Önnered-lånet Marcus Pedersen på niometer, mittsexan Daniel Wolf och högerkanten Daniel Cederroos framåt som dirigerade vändningen.

Daniel Cederroos gjorde fem av VästeråsIrstas resterande mål och det sista innebar kvittering till 22-22 med tre och en halv minut kvar att spela. William Hermansson satte sen 23-22 till gästerna innan Anderstorp kvitterade. Då klev Daniel Wolf fram i sista anfallet med fyra sekunder kvar på klockan och avgjorde matchen för VI med 24-23.

– Lagets insats är mycket mycket bra. Som jag sa tidigare så nöter vi på det vi kommit överens om. Men ska jag vara ärlig så trodde jag inte på seger i det skedet, säger VI:s tränare Leo Ekblom efter matchen på lagets hemsida.

Segern var alltså jumbon VästeråsIrstas andra för säsongen, och den andra mot Anderstorp. Det kan ha varit livsviktiga poäng i kampen om överlevnad då man nu endast är tre poäng bakom Anderstorp som ligger 12:a.

På söndag 13:e januari 16:00 spelar Anderstorp borta mot Skånela. VästeråsIrsta tar emot Aranäs hemma.

Matchprotokoll >>

Tabell >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here