VästeråsIrsta värvar lovande högerkant från Brännan

Jonathan Wallgren signar för VI. Foto: VästeråsIrsta

VästeråsIrsta gör sommarfynd inför säsongen i Allsvenskan. 19-årige högerkanten Jonathan Wallgren kommer till klubben från Brännan HF, det meddelar VI på sin hemsida.

ANNONS

VästeråsIrsta gjorde en riktigt fin säsong i fjol och får spela Allsvenskan den kommande. Brännan tog motsatt väg i seriesystemet och får spelade tvåan nästa säsong. Men de får klara sig där utan lovande Wallgren. 19-åringen är klar för VI där han ser fram emot att ta nästa trappsteg i karriären.

– Det var dags för mig att ta nästa steg som handbollsspelare och Västerås var det alternativ som var mest attraktivt utifrån att klubben har en bra organisation som vet vad det innebär att spela handboll på elitnivå. Jag har fått ett positivt och gediget intryck av klubbens organisation och ambition som gör att jag känner att det känns helt rätt för mig att ta klivet till Västerås, säger Wallgren på hemsidan.

Den nyexaminerade högerkanten har Sollefteå HK som moderklubb men flyttade till Brännan i samband med gymnasiestart, där han fick pröva på både JSM och A-lagsspel. VästeråsIrstas sportchef Andreas Bamberg är nöjd med övergången norrifrån.

– Jonathan är en profil som passar perfekt in i vårt lagbygge och behov. Vi har en stark högersida med mycket rutin och vi vill komplettera med en yngre, träningsvilliga och hungrig spelare. Trots sin unga ålder har Jonathan redan hunnit med 2 säsonger på seniornivå med mycket speltid på sin position på H6. Det är en kontringsstark spelare med fin avslutningsteknik. Han lever för sin handboll med en klar målbild om vart han vill vara om några år, med det finns en sund plan om hur han ska ta sig dit – träna hårt och samla erfarenheter, säger Bamberg på hemsidan.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here