Varberg värvar Jonathan Lind och Filip Andersson Moberg

Hasse Karlsson, tränare HK Varberg. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Jonathan Lind och Filip Andersson Moberg har breddat kompetensen i Norge de senaste åren. När duon återvänder till handbollen på andra sidan gränsen väntar spel i Allsvenskan med HK Varberg.

Andersson Moberg var med och tog upp Nøtterøy till högsta serien under våren. Niometaren följer dock inte med själv utan hakar på Varbergs försök till återtåg.

– Det känns bra o komma till HK Varberg. Ska bli kul och se laget utvecklas tillsammans och förhoppningsvis komma tillbaka till Handbollsligan, säger han till klubbens hemsida.

Lind började i Norge redan 2017 under Robert Hedin och Glenn Solbergs ledning i Fold-St. Hallvard. Han blir framför allt en tillgång för Varberg i försvarslinjen.

– Det känns jättebra bra att få komma till HK Varberg nästa säsong. Föreningen har bra ambitioner och en miljö där jag kan utvecklas vidare som handbollsspelare. Så jag ser framemot att få spela i den gröna tröjan framöver och hoppas att jag kan bidra till att HK Varberg kommer tillbaka till Handbollsligan, säger han till klubbsajten.

Länk: Välkomna Jonathan & Filip