Varberg vann Hallandsderbyt – tog över andraplatsen

Tobias Bengtsson. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån.

HK Aranäs har tillbringat de senaste tre säsongerna i Handbollsligan. Då var då och nu är nu — HK Varberg dikterade villkoren till en ny derbyverklighet i Halland. – Vi känner att vi är starkare på slutet, sade Tobias Bengtsson till Handbollskanalen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Aranäshallen var fullproppad, 1 269 åskådare som alla valt sida i landskapskampen. Busslasterna från Varberg, upp emot 250 personer fick hålla sig mer avvaktande när hemmalaget pinnade på – nio mål den första kvarten och två måls ledning. 

– Vi spelar offensivt försvar i början, får inte tag i dem riktigt. Det blir bättre när vi går ner i 6-0, sade Tobias Bengtsson.

Varbergsveteranen hade stor del i utvecklingen som följde. Varberg ledde knappt i paus, fick duellerna med det nedflyttade laget i drygt 20 minuter till. Sedan kom några avgörande sekvenser och mål av Petter Nyström, Filip Berentsen och Daniel Lindroos. 23–27 på tavlan, tre minuter kvar på klockan – gästerna kunde bärga segern utan andan i halsgropen.

– Vi håller oss till det vi har sagt, krigar på. Vi känner att vi är starkare på slutet och har en bra känsla på slutet.

Sju mål från dina händer var nytt säsongsbästa?

– Det känns bättre och bättre. I en sån här match är man supertaggad, extra kul att det fungerar då.

Och nu är ni bäst i Halland – det var inte igår?

– Än så länge iallafall, sade garvade Bengtsson som var med 2014 när Varberg senast knäckte Aranäs.

– Det är speciellt, ikväll var det mycket att spela om också. Vi hade chans på delad serieledning och de kunde gå upp på samma poäng som oss, fortsatte han när Varberg slutat kvällen som serietvåa.

Samma placering som i sluttabellen ifjor. Då en översvallande höst och mer svajig vår slutade med kval och en ny säsong i näst högsta serien.

– Vi började hösten lite knackigt och gick lite på pumpen i Helsingborg. Den matchen var bara att glömma, vi tuggar på och tar en match i taget.

– I stort sett har vi alla friska, en bred trupp med många spelare på varje position, det gör det svårare för motståndaren. Vi känns strået vassare i år, sade Bengtsson som njöt både av segern och derbystämningen.

– Det var bra tryck hela tiden, det var viktigt för oss att få det stödet.

Allsvenskan 20 november
LIF Lindesbergs–Anderstorps SK 35–30 (18–18)
HK Aranäs–HK Varberg 25–27 (12–13)

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here