Varberg återtog allsvensk serieledning – Berentsen gjorde 13

Filip Berentsen och Jonathan Lindberg, HK Varberg. Foto: Roland Johansson

Allsvenskt toppmöte när tvåan Varberg reste till fyran Hallby. Det var hemmalaget som började bäst men Varberg vände och vann matchen med 31-25 (16-12). Mycket tack vare Filip Berentsens 13 mål.

Varberg har gjort en grym säsong i årets Allsvenskan. Femton matcher, två poängtapp. Den enda riktiga plumpen i protokollet är förlusten mot Kungälv. Den kom i förra omgången innan juluppehållet. Så det var ett revanschsuget Varberg som kom till Arenan i Hallby. Men i första halvan av första halvlek såg det ut att bli ännu en bock i förlustkolumnen.

Efter dryga kvarten ledde hemmalaget Hallby med 10-5. Men en utvisning och momentunsvängning, och Filip Berentsen i storform, såg till att vända matchen för de nygamla serieledarna.

– Det är handboll. Det svänger fort och bollen är rund, är vi inte på plats kan vi få mycket i baken direkt. Vi hade väldigt svårt att kämpa oss tillbaka till överläge, vi fick inte momentum, sa Hallbys sjumålsskytt Oliver Löfwenius till Jnytt.

Andra halvlek speglade den första. Hallby inledde bra men bortalaget, som verkligen studsat till efter förlusten, var för starka och kunde återta kontrollen och vinna med 31-25.

Stor matchvinnare blev förre RP-spelaren Filip Berentsen. Nian gjorde hela 13 mål i matchen och Varberg återtar därmed serieledningen från IFK Ystad, dessutom med en match mindre spelad. Hallby stannar kvar på fjärdeplatsen.