Tyresö Handboll skriver kontrakt med ung trio

Foto: Tyresö Handboll

Tyresö Handboll fortsätter sitt lagbygge inför den kommande säsongen. På klubbens hemsida meddelas att de skrivit nya kontrakt med sin unga trio Sebastian Fagerdahl, Axel Marqvardsen och Douglas Otterström.

Stockholmslaget klarade kontraktet i herrallsvenskan det gångna året då man hamnade på åttondeplats innan seriespelet avbröts. Nu satsar de gulröda vidare inför nästa säsong. På sin hemsida annonseras att man har gjort klart med nya kontrakt med tre lovande spelare.

Sebastian Fagerdahl, 20, är en målfarlig vänsterkant som klubben hämtade in från Skogås inför den gångna säsongen. Nu är han klar för tre nya år i Tyresö Handboll.

– Fagerdahl är en träningsvillig och oerhört sympatisk kille som det ska bli roligt att få jobba ordentligt med under de kommande säsongerna. Det finns riktigt mycket potential i den kroppen vilket han redan visat upp i allsvenskan under denna säsong. Jag tror vi kommer få se en ännu bättre Sebastian Fagerdahl redan till nästa säsong, säger tränaren Mattias Bejbom på hemsidan. 

Axel Marqvardsen, 19, på niometer är en tvåvägsspelare som har blivit utsedd till MVP i USM:s finalspel och som tränare Mattias Bejbom har riktigt bra koll på. Även Marqvardsen har skrivit på treårskontrakt.

– Axel Marqvardsen är kanske den spelare som jag tränat allra mest i min tränarkarriär. Redan som fyraåring ramlade han in på handbollsskolan och har vägrat att gå hem sedan dess. Det är fantastiskt kul att få jobba med så målmedvetna spelare och jag ser fram emot att vara Axels tränare igen. Vi vet att vi får en kille som kommer göra allt för att prestera och för att göra Tyresö Handboll så bra som möjligt, säger tränaren.

Och så Douglas Otterström, 18, i mål som även han har skrivit på ett treårskontrakt. Förra säsongen stördes av hjärnskakning för målvakten men även här vet Bejbom potentialen som finns.

– Det börjar nästan bli tjatigt men Otterström är ytterligare en av de killar som jag och Billberg har haft förmånen att få träna under största delen av hans handbollskarriär. Det är kul att flera från den duktiga generationen nu på allvar tar upp kampen och bidrar till a-lagets utveckling. Ingen blir gladare än jag när genuina Tyresökillar får chansen och tar den i moderklubben. Douglas är en oerhört spelintelligent och bollskicklig målvakt och min förhoppning är att han ska ta den mycket stolta målvaktstraditionen här i Tyresö vidare, säger Mattias Bejbom på hemsidan.