Tyresö Handboll skapar fritids efter stöd av kommunen

Foto: Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se

Tyresö Handboll kommer att kunna erbjuda handboll som eftermiddags- och lovaktiviteter i framtiden för barn i åldrarna 9-12. I samtal med Tyresö kommun har föreningen fått klartecken att starta profilfritids den 7 januari 2020, det skriver Tyresö Handboll på sin hemsida.

Handbollsföreningen i Tyresö står för ett glädjande initiativ för ortens handbollsutövare, eller de som vill pröva på. I början av 2020 ska föreningen alltså starta upp ett fritids med inriktning på specialintressen, där handboll självklart finns på schemat.

Tyresö Handboll skriver på sin hemsida:

”Ett profilfritids ger möjlighet för barn att välja eftermiddags- och lovaktiviteter utifrån sina egna intressen. Hos oss blir förstås handboll ett givet inslag, men tanken är att erbjuda ett brett utbud av saker att göra, inklusive lugnare aktiviteter samt läxläsning och studiestöd. Verksamheten omfattar årskurs 3 till 6 (9-12 år) och ska vara öppen 14-18 helgfria vardagar samt 9-17 under terminsloven.”

Fritidset är öppet för alla och målsättningen är att det ska engagera lika många tjejer som killar, skriver klubben på hemsidan. Tyresö Handbolls profilfritids blir det fjärde profilfritidset i Tyresö kommun.