Tyresö besegrade Mantorp – kvar i Allsvenskan

Henrik Lundvall. Foto: Claus Meyer

Det blir spel i Allsvenskan 2018/19 för Tyresö Handboll som överlevde kvalspelet mot uppstickaren Mantorp.

Tyresö visade klass när det väl behövdes. I slutkvalet till Allsvenskan har de tryckt på gaspedalen och bekvämt besegrat ett frustrerat Mantorp som inte alls kom till sin rätt. Igår säkrades fortsatt spel i Allsvenskan 2018/19 för Tyresö genom seger med 34-17 hemma i Tyresöhallen.

Mike Elgered (8) och Erik Östling (7) blev bästa målskyttar för Tyresö som den här säsongen börjat växla in spelare från 00-generationen. Klubben har flera duktiga årgångar från 98 och nedåt så det blir intressant att se hur de kommer utvecklas framöver.

I Mantorp stod Victor Nilsson för 8 mål och blev bäste målskytt. De har gjort en mycket bra säsong men är säkert besvikna på avslutningen. Nya tag nästa säsong då Mantorp säkerligen återigen är med i topp i division 1 norra.

Klart är också att tränaren Johnny Johansson lämnar efter tre år i klubben. Det finns inga konflikter utan Johansson säger till Corren att:

– Mantorp är en riktigt bra förening.

”Jompa” kommer från Norrköping och hade själv en spelarkarriär som tog honom till Riksgymnasiet i Göteborg och spel i HP Warta (årgång 1968). Han var sedan ungdomstränare i Norrköpings HK där han bland annat hade hand om det duktiga P80-laget med profiler som Patrik ”Tjatte” Asklund men även ”Lumpan”, ”Chrille”, ”Fisken”, ”Bouvin” och ”Ägget”.

I början på 2000-talet var han också tränare för RP IF Linköping tillsammans med Bo-Lennart ”Bolle” Persson-Bindå, om vi ska snacka tränarprofiler. Återstår att se var han landar nästa säsong, vi på Handbollskanalen hoppas han kan bidra på något sätt.