Tung bortaseger för VästeråsIrsta

Torslanda HK – VästeråsIrsta. Foto: Marcus Bjärneroth

Det var Torslanda HK som hade initiativet, men sakta men säkert tog VästeråsIrsta över och vann matchen i Torslanda sporthall med 26–24.

Båda lagen har varit formstarka på sistone och på förhand såg det ut att bli en jämn match. Torslanda hade initiativet i den första halvleken och var ständigt i ledning med ett eller mål. Efter cirka 15 minuter drabbades VästeråsIrstas nyckelspelare Marcus Pedersen av en skada och tvingades utgå.

Pedersen hade då gjort två av bortalagets sex mål, men efter skadan fick Anton Lindblom ett större ansvar och matchen fortsatte att vara jämn. Jonathan Wallgren i VästeråsIrsta fick matchens första utvisning och totalt blev det tio utvisningar, där bortalaget drabbades av en 2+2-utvisning.

I slutet av första halvlek hade Torslanda fortfarande initiativet, men tack vare en väl timad timeout och 7-6-spel från bortalaget kunde de gå upp i ledning med 12–11. Torslanda kvitterade strax före paus till 12–12 via en straff.

I början av andra halvlek gjorde Torslanda två snabba mål och drabbades strax därefter av tre utvisningar efter varandra. Trots det hade Torslanda ledningen med 16–15. Matchen fortsatte att stå och väga och med tio minuter kvar drabbades bortalaget av en 2+2-utvisning. Nu låg en vändning i luften, men Torslanda kunde inte förvalta möjligheten och istället tog VI fram 7-6-vapnet som visade sig vara effektivt i den första halvleken.

Så var det även i andra halvlek och tre fina mål av Anton Lindblom samt ett fjärde av Linus Eriksson gav VI initiativet. Torslanda tog därför timeout vid ställningen 23–25, men det räckte inte utan bortalaget kunde vinna med 26–24.

Matchens lirare i Torslanda blev Gunnar Bodin med sex mål och Olle Röken i VästeråsIrsta med fem.

Text: John Skantze